Xpert Slider Geschiedenis

De geschiedenis

Het allereerste begin

Garage Wolse historie 3 300brIn de zomer van 1931 begon Pieter Paulus (Piet) Wolse als jongeman van 22 jaar zijn bedrijf. Eerst in een schuurtje in Karreveld en al snel aan de Zuiddijk, waar het huidige bedrijf nog steeds is gevestigd. Hij deed van alles: smeden, draaien (machinebankwerker), installatiewerk, sleutelen aan de enkele auto die er toen reed, bandenwagens maken voor de boeren en alle andere voorkomende werkzaamheden op technisch gebied.

Garage Wolse historie 4 250hIn het voorjaar van 1934 trouwde hij met Louwerina Aaltje (Louwerina) Mol. Zij hielp hem met de administratie en begon later een winkel in huishoudelijke artikelen. Ook werden er fietsen, brommers en motoren verkocht. Verder konden de mensen er terecht voor butagasflessen. Daar kookte men toen op. Al vroeg verkochten ze benzine. Eerst Purfina, later Fina, Total Fina Elf en als laatste Elan (dochter van Total Fina Elf). Ook hadden Piet en Louwerina een taxi en vervoerden de mensen van en naar het ziekenhuis.

De kinderen en hun aandeel

Garage Wolse historie ramp 300brIn 1942 werd dochter Paula geboren. Toen zij groter werd, hielp ze mee met de administratie. Ook ging ze gasflessen aansluiten bij de mensen. Ze nam de gasbus achter op de fiets mee. Zoon Jan zag in 1945 het levenslicht. Van kind af aan hielp hij zijn vader in de garage.

Jan was bezig met een lerarenopleiding voor wis- en natuurkunde, toen zijn vader in 1974 plotseling stierf. Jan zette toen met zijn moeder de garage voort. Hij maakte de lerarenopleiding toch af. Installatie was niet helemaal Jan zijn ding en daar stopte hij mee. Hij specialiseerde zich vooral in het onderhoud van auto’s, fietsen, bromfietsen en motoren.

De eerste monteur in dienst

Garage Wolse historie Arjan 300brIn 1983 kwam Arjan Kempeneers de gelederen versterken. Hij haalde al zijn diploma’s voor monteur, werd APK-keurmeester en volgde allerlei cursussen op het gebied van elektronica. Ook haalde hij een certificaat om leerlingen op te leiden tot monteur.

Jan eindelijk getrouwd

In het najaar van 1996 trouwde Jan met Maria Wilhelmina (Marieke) Prosman. Zij reed volop met de taxi, verzorgde de administratie en deed verder allerlei voorkomende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de klanten helpen met tanken.

garage wolse logo 300brPer 1 januari 2015 vond Jan het welletjes en zette een punt achter zijn werkzame leven. Arjan had een andere baan gevonden en hij kon met een gerust hart genieten van zijn pensioen.

Hernieuwde start

Helaas is Jan al in januari 2016 overleden. Arjan vindt het zonde om de garage zo te laten en wil graag terugkomen om in de garage te komen werken. Sinds 22 augustus 2016 is de garage na een winterslaap weer open. Inmiddels hebben we weer vele oude en nieuwe klanten mogen helpen.